18 Haziran 2018 Pazartesi

Çikolotalı parfe tarifi

Çikolotalı parfe tarifi...

Malzemeler: 

5 adet yumurta 
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker 
1 çay bardağı su 
325 gr. bitter çikolata 
250 gr. Margarin 



Hazırlanışı: 

Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın. 

Related Posts

Çikolotalı parfe tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.