6.07.2015

Çağla aşı çorbası tarifi (Gaziantep)

Gaziantep yöremize ait bir çorba çeşidi çağla aşı çorbası. Gaziantep mutfağının çorba çeşitlerinden bir tanesi çağla aşı çorbası işte çağla aşı çorbası nasıl yapılır tarifi.

Malzemeler

    500 gram kuzu veya dana kuşbaşı
    Yeteri kadar su
    1 su bardağı nohut
    1 adet soğan
    1 kg taze badem çağlası
    3 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz,
    Haspir,
    Karabiber (arzuya göre) 

Yapılışı

Eti bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üzerinde oluşan köpüğünü alarak kaynatın. Bir gece öncesinden ıslatılmış nohut ve yemeklik doğranmış soğanla birlikte iyice pişirdikten sonra tuzunu ekleyin. Diğer taraftan çağlaları ikiye bölüp ortasındaki beyaz çekirdeği çıkarın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 5-10 dakika haşlayın (çağlaları çok pişirmemeye dikkat edin). Suyunu süzün ve pişen tli nohudun içine katıp, bir taşım daha kaynatın. Yoğurt, un ve yumurtayı bir tencerede çırptıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte bir yandan karıştırırken bir yandan da yemeğin suyundan azar azar ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra etli yemeğe katın ve iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Bir tavada tereyağını eritin ve içine karabiber, haspir ekleyip, yemeğin üzerine gezdirin.
not: Haspir daha çok güneydoğu illerimizde yemeğe tad vermek için kulanılan bir çeşit bitkidir. Genellikle  Yemeklik yağ olarak kullanılmaktadır

Kaynak:sofra.com.tr

Related Posts

Çağla aşı çorbası tarifi (Gaziantep)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.