17.02.2014

K.maraş usulu içli köfte tarifi

İçli köftelerim
K.maraş usulu içli köfte denemek istermisiniz geçenlerde yaptığım çevizli içli köfte. Tarifini vereyim içli köftemiz 4 kişiliktir.

Malzemeler
500 Gr Yağlı Kıyma
- 200 Gr İnce Köftelik Bulgur
- 250 Gr Yağsız Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz İçi
- 5 – 10 Bağ Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Karabiber, Pul biber, tuz karışımı
- Sıvıyağ

Yapılışı
Önce İç Harcın Hazırlanışı:
 İnce kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar biraz tuz atılarak yağda kavrulur. Üzerine 500 Gr orta yağlı kıyma koyularak kavurma işlemine devam edilir, soğutulur.Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı doğranmış ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber konur.
 Köftesinin Hazırlanışı:
500 Gr ince bulgur içerisine, 250 gr yağsız kıyma, tuz, soğan, irmik karıştırılarak et makinesine atılır. Çıkan karılışıma 1 yumurta akı ilave edilerek et makinesinde tekrar çekilir. Daha sonra köftenin durumuna göre az miktarda su ilave edilerek iyice yoğrulur.
Yoğrulan bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alırız avuç içini ıslatarak içerisinde işaret parmağı yardımıyla dolmalık biber gibi içi boş olacak şekilde inceltilir.
İnceltilen içi boş köfteler bir ucundan kapatılarak içerisine içli köfte harcı koyulur, diğer ucu da kapatılır.
Tencereye su bırakılarak kaynatılır. İçerisine köfteler atılarak pişirilir.Soğutulan köftelerimiz hazır afiyetle yenir. Birde unutmadan köftelerimizi yağda kızartarakda yiyebiliriz ama ben kızartmadan daha iyi lezzetli tercih ediyorum.

Related Posts

K.maraş usulu içli köfte tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.