17.02.2014

Tirşik çorbası (K.maraş) tarifi

Malzemeler
Yarım Su Bardağı Döğme
Yarım Su Bardağı Nohut
 200 Gr Kahramanmaraş Tarhanası
 1 Su Bardağı Yoğurt
 Yarım Su Bardağı Un
 1 Bağ Tirşik
Yapılışı

Kahramanmaraşımız özgü tirşik çorbası her derde deva çorba işte tarifi-- Çorba yapılmadan 1 gün önce nohut,tirşik,tarhana,yoğurt,un sırasına göre tencereye bastırılır. Üzerine tencere içindeki malzemeleri geçinceye kadar su ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılır. Tencere etrafı kalın bezlerle sarılarak ortamın sıcak olması sağlanır, 1 gece dinlendirilir.Ertesi gün tencere içerisine döğme ilave edilerek, tuz atılarak karışım kaynatılır. 30 dk. Kısık ateşte pişirilerek , servise hazır hale getirilir.

Related Posts

Tirşik çorbası (K.maraş) tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.