Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)



Bugün sizlerle paylaşacağımız yemek tirşik bu yemek memleketimden k.maraşta tirşik her zaman sofralarımızda yer alan bir yemeğimizdir.
Malzemeler


1 kg Tirşik
1 Su bardağı dövme
1 Çay bardağı bulgur
1 Su bardağı Maraş tarhanası
1 Su bardağı nohut
1 kg yoğurt
1 Tutam tuz
3 Fincan un
Yapılışı
Tirşik ince ince doğranarak bir tencereye koyulur ve diğer malzemeler eklenir. Önce bulgur sonra un eklenir, üzerine 3 lt sıcak su konur. Sıcak bir yerde ağzı kapatılıp üzeri bastırılarak ertesi güne kadar yatırılır. Ertesi gün ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

k.maraşım en güzel yemekler senin vay beee olsada içsek

BEREKET SOFRASI dedi ki...

Ellerinize saglik.
Cok seviyorum ama en son cocuklugumda yedim ondan sonra kismet olmadi. Malesef Almanyada yoook:-( sizlere afiyet olsun.
Benim yerime de yiyin :-)
sevgiler

epakyardım dedi ki...

K.maraşda bol bol yapıldığı için bizde bol bol sizin yerinizede yiyoruz :))

Adsız dedi ki...

olsada yesekkk sıcak sıcak bulgur pilavıyla beraberr