11.06.2013

Günün lezzeti: Köfteli Patlıcan Kebabı


Köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır işte tarifi
Malzemeler
3 bostan patlıcanı
3 domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için, 

Ayçiçeği yağı

Köfte için, 

500 gr köftelik kıyma
1 rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Kırmızı pul biber
Domatesli sos için,
1 çay bardağı domates püresi
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Yemeğin tarifi

Köfte malzemelerinin hepsini yoğurup, streç filme sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Soyduğunuz patlıcanları dilimleyin ve limonlu tuzlu suda 30 dakika bekletin. Köfteleri yuvarlayın, büyüklükleri en fazla patlıcan dilimleri kadar olsun.
Yağı tavada ısıtın, önce patlıcanları ardından köfteleri hafif kızartın. Domatesleri de patlıcan gibi dilimleyin. Fırın tepsisine bir dilim patlıcan, üzerine köfte, bir dilim domates yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. Domatesli sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın ve fırın kabına aktarın. Fırın tepsisini önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Related Posts

Günün lezzeti: Köfteli Patlıcan Kebabı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.