K.maraş usulu patlıcan kebabı tarifi


Kahramanmaraşta en çok yenilen kebaplardan patlıcan kebabı tarifi
MALZEMELER:
3 patlıcan
... 300 gr yağsız dana kıyma
1 soğan
2 domates
3-4 sivribiber
3-4 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, fesleğen, kekik

HAZIRLANIŞI:
1.Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
2.Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.
3.Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
4.Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
5.Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin.
6.Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin.
7.Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın.Ve fırına salın..
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: