Şark köftesi tarifi (Tarsus)


Tarsus yöremizden şark köftesi tarifi
Malzemeler: 

2 su bardağı ince bulgur
2  yemek kaşığı nane
3 adet soğan 
1 adet yumurta 
1 kase yoğurt 
4 diş sarımsak 
5 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 
1 çay  bardağı sıvı yağ 

Yapılışı: 

2 su bardağı ince bulgur sıcak  suyla ıslatılır. 1 kase yoğurt 4 diş ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Islatılan  bulgura arzuya göre tuz, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yumurtanın akı katılıp köfte  yoğrulmaya başlanır. 

Köfte harcının birbirini tutması için 5 yemek kaşığı un  eklenir. Yoğrulan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elde  sıkılır. Hazırlanan köfteler kaynayan tuzlu suda haşlanır. 1 çay bardağı sıvı yağda 3 adet piyazlık doğranmış soğan; 1 yemek kaşığı kırmızı toz biberle  kavrulur. Haşlanan köfteler süzülüp servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve soğanlı sos dökülür. Şark Köftesi servise hazırdır.
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: