22.05.2013

Ekşili tarifi (Van)

Malzemeler: 

1 kilo kuzu eti 
1 kilo ıspanak 
4 adet soğan
5 adet yumurta 
1 kase erik pestili 
2 yemek kaşığı biber salçası 
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
¼ bağ kişniş 

Yapılışı: 

1 kilo kuşbaşı kuzu eti düdüklü  tencerede haşlanır. Bir kilo ıspanak ve 4 soğan doğranır. Doğranan soğanlar  zeytinyağında kavurulmaya başlanır. Dilimlenen erik pestili soğanlara  eklenerek kavurulur, üzerine ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. 

Doğranan ıspanak ve haşlanan kuşbaşı et soğan ve pestil ile  buluşturulup katıştırılarak kavurulur. Birer tatlı kaşığı tuz ve pul biber  serpilerek kavurmaya devam edilir. Etin haşlandığı su süzülerek kavrulan  malzemelerin üzerine dökülür. 5 yumurta yemeğimizin üzerine kırılır ve  pişirilmeye devam edilir. Pişen ekşili servis tabağına alınır, üzerine kişniş serpilir. Ekşili sunuma hazırdır.

Related Posts

Ekşili tarifi (Van)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.