14 Nisan 2010 Çarşamba

Ekşili turşu yöresel(k.maraş)

Ekşili turşu yaz aylarında mercimek köftesinin yanında çok iyi giden şimdi bile yazarken ağzım sulanıyor k.maraşlı hemşerilerimin her daim yaptığı turşu yapılışı çok basit buyrun
Malzemeler

3-4 tane orta boy patlıcan
7-8 tane etli yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 tutam nane
1 yemek kaşığı ekşi akıdı

Yapılışı
Biberler ayıklanıp istenilen boyda doğranır. Patlıcanlar da doğranıp üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Daha sonra soğuk suda yıkanır. Diğer tarafta sarımsaklar ezilip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edilip sulandırılır. Hazırlanan patlıcan, biber içine atılıp 1 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır.

Related Posts

Ekşili turşu yöresel(k.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.