16.10.2011

Kiliçe (mardin kurabiyesi)

Kiliçe mardin kurabiyesi tarifi

Malzemeler;
►1 kg un
►250 gr tereyağı
►250 gr şeker
►250 gr süt
►10'ar gr çekilmiş
►anason
►mahlep
►tarçın
►kabartma tozu
►1 küp yaş maya
►Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Mayayı, şeker ve süt ile eritilin. Tüm malzeme şekerli süte eklenir iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek yağlanan tepsilere dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır.
fevziye sürmeli

Related Posts

Kiliçe (mardin kurabiyesi)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.