Kol böreği tarifi



Ankara'nın yöresel tatlarından Kol Böreği tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler: 
350 gram koyun kıyma
3 adet patates
½ kilo ıspanak
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru İçİn:1 paket kuru maya
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

Üzerİ İçİn:
1 adet yumurta
1 kase çörek otu

Yapılışı: Hamur için bir kase yoğurda bir yumurta kırılır. Bir paket kuru maya suyla eritilir ve unla birlikte yoğurt ve yumurtayla buluşturulur. Harç karıştırılıp yoğurulur ve dinlendirilir. Haşlanmış 3 patates soyulur ve ezilir. Yarım kilo ıspanak doğranır. Üç soğan tek tek rondoda kıyılır ve bir tanesi yağda kavurulmaya başlanır. Ezilen patatesler ve 350 gram kıyma ayrı ayrı kavurulur. Kıyılan bir soğan kıymaya eklenip kavurulmaya devam edilir. Tek kavrulan soğana bir yemek kaşığı salça eklenir ve üzerine kavrulan patatesler koyulur. Doğranan ıspanaklar da diğer tavada kavrulan soğanla buluşturulur. Kavurulan üç ayrı içe karabiber ve pul biber serpilir. Kıymalı ve patatesli harca tuz eklenir. Kavrulan içler soğuması için ayrı ayrı kaplara alınır. Dinlenen hamurdan bezeler kesilir ve açılır. Yufkalar kıymalı, ıspanaklı ve patatesli içle sarılıp tepsiye dizilir. Kırılan bir yumurta böreklerin üzerine sürülür ve çörek otu serpilerek fırında pişirilir. 


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: