Lezzetli kurufasulye yapmanın püf noktaları


Lezzetli kurufasulye yapmanın püf noktaları nelerdir bir onu öğrenelim.
Kuru fasulye yemeği yaparken yemeğin lezzetini sadece kullanacağınız malzemelerin tazeliği ve kalitesi sağlamaz.

Kuru fasulye yaparken malzemeleri nasıl hazırladığınız da yemeğin tadında etkili olur.
Etin hazırlanışı
- Etli kuru fasulye yapılacaksa, kuşbaşı et suya yatırılmalı. Yemekteki ette hiç kan kalmamalı.
- Fasulye yemeğine katılmadan önce kullanılacak et iyice haşlanmalı.
- Etin haşlama suyu yemeğe hiç karıştırılmamalı. Et iyice kurutulup öyle fasulyeye katılmalı.

Malzemelerin hazırlanışı ve dikkat edilecekler
- Fasulye yapım aşamasına geldiğinde tereyağı iyice eritilmeli. Kullanılacak soğan çok iyi şekilde kıyılmış olmalı, domatesin kabukları alınmalı.
- Soğan ve domates iyice kavrulmalı.
- Yemekte kullanılacak salça önce ılık suda eritilmeli.
- Suda eritilerek uygun kıvama gelen salça, domates ve soğan ile iyice kavrulmalı.
- Salça iyi kavrulmazsa yemekte acı bir koku oluşur.
Püf noktaları
- Malzemeler iyice kavrulduktan sonra su eklenir ve suyun üstüne yarım limon sıkılır.
- Fasulyenin pişirme suyuna ilave edilen limon suyu fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlar.
- Fasulye bakır ya da toprak çömlekte ağır ağır pişerse daha güzel olur.
- Bakır ya da toprak çömlekte fırında pişirilen fasulyenin iyice demlenmesi için biraz beklemesi gerekir.

4 yorum: