9.05.2012

Yaprak şişi tarifi


Mardin'in yöresel tatlarından Yaprak Şişi'nin tarifi, Mutfağım programından
Malzemeler:500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
2 kase dövme
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı sumak suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber

Yapılışı:Dövmenin üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir. 1 yemek kaşığı da  biber salçası koyup, 1’er kaşık da pulbiber ve karabiber eklenir. Kuyruk yağı ve kuşbaşı kuzu eti ilave edilip 2 tatlı kaşığı tuz serpilir. 1 su bardağı sıcak suda sumağın ıslatılması ile hazırlanan sumak suyu süzgeçten süzdürülerek içe eklenir. Soğan küçük küçük doğranıp ilave edilir ve tüm malzemeler bir güzel harmanlanır. Asma yapraklarına yerleştirilip sarılır ve tencereye alınır. Yemeğin üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpilir ve üzerini çıkmayacak kadar da sıcak su eklenerek pişirilir. Pişmesine yakın zeytinyağı gezdirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilir.

Yaprak Şişi servise hazırdır.

Related Posts

Yaprak şişi tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
28.06.2012 16:02

Ellerinize ve harcadığınız emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma çıkarmışsınız ortaya, paylaşım için teşekkürler...

Reply
avatar
17.02.2014 12:46

Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

Reply