Kuruyemişli pilav tarifi



    2’şer su bardağı pirinç ve su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    6 adet kakule, 1 çay bardağı fındık
    Yarım çay bardağı yerfıstığı
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    Tuz, karabiber
    Yapılışı:
TEREYAĞI ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5dakika demlendirip servis yapın.

0 yorum: