16.10.2011

Kuruyemişli pilav tarifi


    2’şer su bardağı pirinç ve su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    6 adet kakule, 1 çay bardağı fındık
    Yarım çay bardağı yerfıstığı
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    Tuz, karabiber
    Yapılışı:
TEREYAĞI ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5dakika demlendirip servis yapın.

Related Posts

Kuruyemişli pilav tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.