2.08.2013

ekşili çorba tarifi

Malzemeler: 

- 250 gr kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet küçük boy havuç
- 5 su bardağı su
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı 

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın. Bir kasede kıyma, kıyılmış maydanoz yaprağı, tuz, karabiber ve pirinci yoğurun. Fındık büyüklüğünde yaptığınız köfteleri una bulayın. Bir süzgece alıp sallayarak fazla unu silkeleyin. Kaynayan sebzeli suya tuz ekleyip, köfteleri atın. Köfteler piştikten sonra tencereden aldığınız bir çay bardağı suya limon suyunu ekleyin. Karıştırıp, kaynayan yemeğe yavaş yavaş ilave edin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra servis yapın

Related Posts

ekşili çorba tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.