20.04.2010

Hapısa yöresel (k.maraş) tarifi

Bir k.maraş yemeğiyle yine burdayız yemeğimizin adı hapısa yalnız bu yemek tadında değilde daha çok tatlı tadında yeniliyor yemek haricinde yapılıp yeniliyor.
Malzemeler (4 kişilik)

100 gr nişasta
0,5 lt su
1/4 lt pekmez
Ceviz içi

Yapılışı
Nişasta 0.5lt. su ile karıştırılır. İçine pekmez ilave edilir ve iyice karıştıktan sonra ateşe koyulur. Hapısa pişerken nişastasının toplanmaması ve nişasta kokusunun kalmamasına dikkate edilmelidir. (Eskiden Hapısa'nın pişip pişmediğini anlamak için, içine küçük bir kor parçası koyarlardı. Eğer kor içinde kırmızılığını koruyorsa pişmiş demekti) pişen Hapısa 4 kaseye bölünür, iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.

Not: bu pelte içine pekmez yerine şeker koyularakta yapılabilir.

Related Posts

Hapısa yöresel (k.maraş) tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.