Bir k.maraş yemeğiyle yine burdayız yemeğimizin adı hapısa yalnız bu yemek tadında değilde daha çok tatlı tadında yeniliyor yemek haricinde yapılıp yeniliyor.
Malzemeler (4 kişilik)
100 gr nişasta
0,5 lt su
1/4 lt pekmez
Ceviz içi
Yapılışı
Nişasta 0.5lt. su ile karıştırılır. İçine pekmez ilave edilir ve iyice karıştıktan sonra ateşe koyulur. Hapısa pişerken nişastasının toplanmaması ve nişasta kokusunun kalmamasına dikkate edilmelidir. (Eskiden Hapısa'nın pişip pişmediğini anlamak için, içine küçük bir kor parçası koyarlardı. Eğer kor içinde kırmızılığını koruyorsa pişmiş demekti) pişen Hapısa 4 kaseye bölünür, iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
Not: bu pelte içine pekmez yerine şeker koyularakta yapılabilir.
Malzemeler (4 kişilik)
100 gr nişasta
0,5 lt su
1/4 lt pekmez
Ceviz içi
Yapılışı
Nişasta 0.5lt. su ile karıştırılır. İçine pekmez ilave edilir ve iyice karıştıktan sonra ateşe koyulur. Hapısa pişerken nişastasının toplanmaması ve nişasta kokusunun kalmamasına dikkate edilmelidir. (Eskiden Hapısa'nın pişip pişmediğini anlamak için, içine küçük bir kor parçası koyarlardı. Eğer kor içinde kırmızılığını koruyorsa pişmiş demekti) pişen Hapısa 4 kaseye bölünür, iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
Not: bu pelte içine pekmez yerine şeker koyularakta yapılabilir.
Hapısa yöresel (k.maraş) tarifi
4/
5
Oleh
Elifce