16.10.2011

Akasya pilav


    20 adet arpacık soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    2 adet havuç
    1 adet domates
    2 su bardağı pirinç
    YAPILIŞI:
ARPACIK soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın. Yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Göz göz olana dek pişirip, ocağın altını kapatın. Üzerini kağıt havlu ile kaplayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Kıyılmış dereotu serperek, servis yapın

Related Posts

Akasya pilav
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.