15.09.2011

Vezir parmağı tatlısı


    60 gram tereyağı
    1 su bardağı su
    1 su bardağı dolusu un
    2 adet yumurta
    Kızartmak için: Sıvıyağ
    Şerbet için:
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    Bir buçuk su bardağı su
    2-3 damla limon suyu
yapılışı
TEREYAĞINI su ile kaynatın. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Un kendini toparlayınca ocağın altını kapatın ve hamuru soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ilave ederek yedirin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içini yağlayıp hamurlara parmak şekli verin. Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın. Her seferinde yağı soğutup tekrar kızartma yapın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.
sofra.com.tr

Related Posts

Vezir parmağı tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.