Etli kara lahana dolması



1. 2 demet körpe karalahana
2. Yarım kilo kıyma
3. 1 baş soğan
4. 1 çay bardağı pirinç
5. 1 yemek kaşığı kuru nane
6. Yarım demet maydanoz
7. 2 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça
8. 1 çay bardağı sıvıyağ
9. Yarım çay kaşığı karabiber
10. Az tuz

Hazırlık

1. Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atın. 5 dakika kadar haşlayın.

Tarifin Hazırlanışı

1. Bütün malzeme karıştırılır. 1-2 dakika yoğurulur ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş herbir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan konur. Yaprağın uzun tarafları harcı örtecek şekilde katlanır ve yaprağın ucuna doğru sarılarak dolma şekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralık kalmayacak şekilde dizilir. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve dolmanın şeklinin bozulmaması için ağırca bir tabak üzerine kapatılır. Yarım saat kadar pişirilir

0 yorum: