Zeytinyağlı lahana sarması nasıl yapılır?


Malzemeler
  • 1 orta boy lahana
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber, maydanoz, sıvı yağ
  • 1 yemek  kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı sıcak su
Yapılışı
  • Suyu genişçe bir tencerede kaynatın ve içine bir tutam tuz atın.
  • Çok küçük olmayacak şekilde böldüğünüz lahanaları kaynamış suda haşlayın. İyice haşladıktan sonra da soğuk suda yıkayıp süzgece alın.
  • İnce ince doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Salçayı ve tüm baharatları ve 1 çay bardağı suyu ilave edip suyu çekene kadar pişirin. Suyu çekince ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Lahanalardan bir sarımlık parçalar koparıp bir ucuna iç harcını ekleyin ve rulo gibi uzunlamasına sarın. Sardığınız dolmaları tencereye yerleştirin.
  • 3-4 su bardağı sıcak suyun içine zeytinyağını, tuzu ve salçayı koyup iyice karıştırın. Karışımı lahanaların üzerine döküp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Tenceredeki lahana sarmalarının dağılmalarını önlemek için üzerine ufak bir tabak kapatın

0 yorum: