25.08.2011

Evde keşkül nasıl yapılır?

tatlıları dediğimiz de akla gelen ilktatlılar arasında keşkül de olur. Şimdi keşkültatlısının ev tarifini sizlere vermek istiyoruz. Keşkül tarifi;
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı pirinç unu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay bardağı badem,
- 1 çay bardağı hindistan cevizi.

bedava 30 dakika için sadece tıklaman yeterli

Yapılışı:
Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın. Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Bademli karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.
Benim gibi süt tatlıları sevenler için muhteşem bir lezzet

Related Posts

Evde keşkül nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.