25.08.2011

Rumeli kavurması nasıl yapılır

Rumeli Kavurması Kuzu etinden farklı bir lezzet daha, Rumeli Kavurması...

Malzemeler:
1 adet yeşil çarliston biber
1 adet kırmızı çarliston biber
½ soğan
1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı
200 gr. Kuzu kuşbaşı
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tutam kekik
5 – 6 adet çeri domates
1 su bardağı domates suyu
Hazırlanışı:
Bedava 30 dakika kazanmak istersen bağlantıya tıkla
Biberleri ve soğanları iri doğrayın. Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın. Etleri tavaya atın ve kavurun. Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin. İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın. 5 – 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Related Posts

Rumeli kavurması nasıl yapılır
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.