19.12.2011

Burma tatlısı tarifi

Burma tatlısı, yerken ağızda dağılan hafif ve lezzetli bir şerbetli tatlı. Yapımı belli bir noktaya kadar baklavaya çok benzeyen burma tatlısına kendine özgü şeklini vermek ayrı bir maharet gerektiriyor. Zahmetini göze alıp burma tatlısı yapmaya karar verdiyseniz aşağıdaki tarif tam size göre.

Burma tatlısı hamuru için gereken malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram margarin
  • 3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Açmak için nişasta ve un
Burma tatlısı şurubu için malzemeler
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Burma tatlısı yapın
  • Unu derin bir karıştırma kabına eleyin.
  • Ortasını havuz gibi açın.
  • Havuza yumurtaları kırın. Ayçiçek yağını, sütü, yoğurdu ekleyin.
  • Su ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • ygun büyüklükte parçalar koparın ve mümkün olduğunca ince açın.
  • Açtığınız yufkayı ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz hamurun üzerine ceviz içi serpin.
  • Ceviz içi serpilmiş yufkayı oklayava sarın.
  • Oklavaya sarılı yufkayı iki yanından bastırarak büzün.
  • Büzdüğünüz yufkayı dikkatlice oklavatan çıkarın.
  • Bu işlemi diğer yufkalara da uygulayın.
  • Tatlıları birbirine yakın olacak şekilde, önceden yağladığınız tepsiye dizin.
  • 160-170 derecede tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Burma tatlısını şerbetleyin
  • Şekeri ve suyu bir pencerede karıştırın.
  • Şerbet kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.
  • Burma tatlısını fırından çıkarın.
  • 3-4 kepçe şerbeti burma tatlısının üzerinde gezdirin. 5 dakika bekleyin.
  • Kalan şurubu yavaş yavaş tepsinin üzerine dökün.
  • Şerbeti iyice çekmesi ve soğuması için tatlıyı 1-2 saat bekletin.
  • Burma tatlınız hazır.
  • Alıntı:rehber.uzmantv.com

Related Posts

Burma tatlısı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.