2.02.2011

Patlıcanlı ekşili çorba yöresel ( K.maraş )

Kahramanmaraşımıza ait bir çorba patlıcanlı ekşili çorba, pazıylada yapılanda var ancak burdaki tarif patlıcanla yapılmıştır bu soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

MALZEMELER
1 çay bardagı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6.5 su bardagı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşıgı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşıgı sumak ekşisi
2 çorba kaşıgı tereyağı
1 çorba kaşıgı nane
1 tatlı kaşıgı kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI: Aşurelik buğday ve nohutu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin. Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.
Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlı can, tuz ve salçayı no hutlu bugdaya ilave edip pişirin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Related Posts

Patlıcanlı ekşili çorba yöresel ( K.maraş )
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

4 yorum

Tulis yorum
avatar
2.02.2011 10:38

yani bu kadar tesadüf olur bende buzluktan haşlanmış nohutumu indirdimki bu çorbadan yapayım....enfesssss bir çorba...ellerinize sağlık...evlendiğimden bu yana misafirlerime hep yaptım ve hep tarifi istenmiş bir çorbadır...bilmeyenler için mutlaka denesinler derim......

Reply
avatar
2.02.2011 14:48

akdeniz kızına katılyorum bende çok yapıyorum misafirlerime

******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply
avatar
2.02.2011 19:27

Nefis ve bi okadarda lezzetli bir çorbadır ezo gelin çorbasına tercih ederim.Bide sıcak sıcak içtinmi...:))

Reply
avatar
6.02.2011 13:18

Bugdayliysa cok güzeldir. Ellerinize saglik. Sevgiler...

Reply