Hatay yöresine özgü ünlü oruk yemeğini çok beğeneceksiniz...
Malzemeler
Malzemeler
* 750 gr yağlı kıyma (Kıyma çekilirken 2-3 yumurta kadar kuyruk yağı ilâve edilmelidir.)
* 2 Su bardağı ince bulgur
* 1 Avuç kuru nane
* 2 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 Yumurta
Hazırlanışı1— Kıyma,,bulgur, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur.(Ara sıra su serpilir.)
2— Uzun köfteler yapılıp yağlanmış şişlere geçirilir.
3— Kömür ateşinde veya elektrikli ıskarada pişirilir.
2— Uzun köfteler yapılıp yağlanmış şişlere geçirilir.
3— Kömür ateşinde veya elektrikli ıskarada pişirilir.
Hatay'ın ünlü oruk yemek tarifi
4/
5
Oleh
Elifce
2 yorum
Tulis yorumenfes görünüyor! ellerine saglik..sevgiler ;)
Replyben çok içli köfte yiyemiyorum.daha doğrusu kıymalı fazla yıyemıyorum.ama görüntü harika arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
Reply