18.02.2011

Hatay'ın ünlü oruk yemek tarifi

Hatay yöresine özgü ünlü oruk yemeğini çok beğeneceksiniz...

Malzemeler
* 750 gr yağlı kıyma (Kıyma çekilirken 2-3 yumurta kadar kuyruk yağı ilâve edilmelidir.)
* 2 Su bardağı ince bulgur
* 1 Avuç kuru nane
* 2 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 Yumurta
Hazırlanışı
1— Kıyma,,bulgur, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur.(Ara sıra su serpilir.)
2— Uzun köfteler yapılıp yağlanmış şişlere geçirilir.
3— Kömür ateşinde veya elektrikli ıskarada pişirilir.

Related Posts

Hatay'ın ünlü oruk yemek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
18.02.2011 18:39

enfes görünüyor! ellerine saglik..sevgiler ;)

Reply
avatar
18.02.2011 20:12

ben çok içli köfte yiyemiyorum.daha doğrusu kıymalı fazla yıyemıyorum.ama görüntü harika arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Reply