Header Ads

Hatay'ın ünlü oruk yemek tarifi

Hatay yöresine özgü ünlü oruk yemeğini çok beğeneceksiniz...

Malzemeler
* 750 gr yağlı kıyma (Kıyma çekilirken 2-3 yumurta kadar kuyruk yağı ilâve edilmelidir.)
* 2 Su bardağı ince bulgur
* 1 Avuç kuru nane
* 2 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 Yumurta
Hazırlanışı
1— Kıyma,,bulgur, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur.(Ara sıra su serpilir.)
2— Uzun köfteler yapılıp yağlanmış şişlere geçirilir.
3— Kömür ateşinde veya elektrikli ıskarada pişirilir.
Yorum Gönder
Blogger tarafından desteklenmektedir.