31.01.2011

Evde kalan balıkları nasıl saklamalıyız?


Balık Uzmanı Süleyman Dilsiz balıklarla ilgili çok önemli bilgiler verdi.  Dilsiz, “Balıklar asla plastik poşetlerde saklanmamalıdır. Balıklar alüminyum folyolarda ufak porsiyonlar halinde saklanmalıdır” dedi.
Kış şartlarında balığın 20 saat dışarıda taze tutulabileceğini söyleyen Dilsiz, buzdolabında artı 5 derecede balığın 3 gün, eksi 20 derecede 3 ay taze kalabildiğini açıkladı.
Balık saklanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konunun balığın büyüklüğü olduğunu belirten Dilsiz, “Küçük balık 3 ay, büyük balık ise 6 ay süreyle saklanmalıdır.  Balık saklarken buzdolabında asla plastik poşet kullanılmamalıdır. Plastik poşetler hiçbir şekilde sağlıklı değildir. Balıklar alüminyum folyoda küçük porsiyonlar halinde saklanmalıdır” dedi.

Kanal 7 ekranlarında İkbal İle Hayatın İçinden programına konuk olan Balık Uzmanı Süleyman Dilsiz, siyah etli balıkların üzerine limon suyu gezdirilerek saklanması gerektiğini söyledi. Programda balıkların saklama koşulları hakkında bilgiler veren Dilsiz, “Eksi 25 dereceli dondurucularda verilen sürelere artı 3 ay daha eklenmelidir.
Balık buzluktan çıkartıldıktan sonra normal sıcaklıkta bekletilmelidir. Balığı bir süre sütte dinlendirmek üzerindeki kokuyu alır ve kızartmada yağın balığa geçmesini önler. Balıklarda kızartma yapıldığında üzeri çizilmemelidir. Çünkü et direkt olarak tuzla temas etmemelidir” dedi.
KOKUSUZ BALIK PİŞİRMEK HAYAL DEĞİL
Hanımların balık pişirirken en büyük korkusu olan koku Dilsiz’in verdiği ufak önerilerle giderilebilir. Balığın tavada yapıldığında yağın içine sirkeli sos, defne ya da maydanoz koyulması gerektiğini söyleyen Dilsiz, fırında yapıldığında ise fırının içerisine ufak bir kâsede sirkeli su bırakılması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Evde kalan balıkları nasıl saklamalıyız?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
1.02.2011 16:00

Balık Pişirmek Bu kadar Kolaysa ben hemen deneyeceğim ellerine sağlık tarfin için
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply
avatar
2.02.2011 19:28

Balık iyi bi şekilde pişirildiğinde lezzetlidir teşekkürler yorum için.

Reply