3.02.2011

Et kabağı sulusu tarifi yöresel (K.maraş)

Kahramanmaraşımıza ait bir sulu yemek tarifi
Malzemeler
1 orta boy et kabağı 
400 gram kuzu kuşbaşı 
1 su bardağı gün öncesinden ıslanmış nohut 
1 orta boy soğan 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı tereyağı 
1 silme çorba kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşisi 
3-4 diş sarımsak 
birer tutam nane, pul biber ve tuz. 

HAZIRLANIŞI
:
İnce ince doğranmış soğanla kuşbaşı etler sıvı yağ içerisinde kavrulur. Biber salçası eklenir ve karıştırılarak iki üç dakika daha etin kavrulmasına devam edilir. Tencereye bir litre kaynamış su ilave edilir ve küp küp doğranmış et kabağı ile birliktenohutlar katılarak orta ateşte yirmi dakika kaynatılır. Kaynamaya başladığında tuzu atılır. Ateşten almadan iki üç dakika önce ezilmiş sarımsakla, bir tatlı kaşığı sıvı sumak ekşisi ilave edilir.

Related Posts

Et kabağı sulusu tarifi yöresel (K.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.