3.02.2011

Nevzine tarifi yöresel ( Kayseri )

Kayseri yöresine ait bi tatlı türü tarifi
Malzemeler
1 paket (250 gr) margarin 
1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 
3 çorba kaşığı tahin 
3 çorba kaşığı yoğurt 
5 su bardağı (625 gr) un 
1 paket kabartma tozu 
2 su bardağı tozşeker 
3 su bardağı su 
Yarım limonun suyu 
YAPILIŞI
1. Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
2. Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

Related Posts

Nevzine tarifi yöresel ( Kayseri )
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

2 yorum

Tulis yorum
avatar
3.02.2011 19:28

tatlı çok güzel arkadaşım.denemek için not aldım.inşallah benımkıde güzel olur.ellerine sağlık.sevgiler.

Reply
avatar
7.02.2011 14:01

Şekerli Tatlıları zaten seviyorum yemeklerin orkasına on numara tatlı
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply