Nevzine tarifi yöresel ( Kayseri )


Kayseri yöresine ait bi tatlı türü tarifi
Malzemeler
1 paket (250 gr) margarin 
1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 
3 çorba kaşığı tahin 
3 çorba kaşığı yoğurt 
5 su bardağı (625 gr) un 
1 paket kabartma tozu 
2 su bardağı tozşeker 
3 su bardağı su 
Yarım limonun suyu 
YAPILIŞI
1. Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
2. Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

2 yorum: