7.02.2011

Terbiyeli k.maraş paçası tarifi

K.maraşımıza ait bir terbiyeli paça tarifi, daha önce verdiğim paça tarifinden biraz farklı
Malzemeler:
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un

2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak


HAZIRLANIŞI :
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.

Related Posts

Terbiyeli k.maraş paçası tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
7.02.2011 13:58

Paca da güzel olur yani Bol sirkeli Elerine sağlık...
******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Reply