30.12.2010

Donmuş gıdaları pişirmeden önce bunlara dikkat

Buzdolabında bulunan donmuş gıdalarınızın çözünmesi için tavsiyeler...

1. Gıdalarınızı kullanacağınız ölçülere bölerek dondurun. Böylece bir kez çözdürdüğünüzde fazlası ziyan olmaz.

2. Gıdaları oda sıcaklığında değil, buz dolabında veya çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürün.

3. Acil durumlarda soğuk su içinde ve suyu 30 dakikada bir değiştirerek çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Suyun değiştirilmesi gıdanın içinde bakterilerin üremesini yavaşlatır.


4. Aklınızda bulunsun; buzdolabında 2-2,5 kg'lık bir ürünün çözülmesi yaklaşık 24 saat sürer.

5. Çözdürülmüş çiğ et pişirilmeden önce 3-5 gün buzdolabında bekletilebilir.

6. Eti, hava ve su geçirmeyen bir pakette dondurun. Eti soğuk suda çözdürecekseniz paketinden çıkarmayın.

7. Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir.

8. Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz.

9. Eti eğer mikrodalga ya da soğuk su yöntemiyle çözdürmüşseniz, yeniden dondurmadan önce mutlaka pişirin.

Related Posts

Donmuş gıdaları pişirmeden önce bunlara dikkat
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.