30.12.2010

Acılı yufka cips tarifi

Malzemeler,
2 adet yufka
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Kâsede; biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, pul biber ve tuzu karıştırın.
Birinci yufkayı düz bir zemine serin.
Yufkanın üzerine hazırladığınız salçalı karışımı sürün.
İkinci yufkayı sos sürdüğünüz yufkanın üzerine serin.
Yufkayı üçgen şekil elde edecek biçimde kesin.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip yufka cipslerini tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp kırmızı toz biber serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında rengi hafif değişinceye kadar pişirin.
Soğuk servis yapın.

Related Posts

Acılı yufka cips tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.