18.06.2010

Çaydanlık temizlemenin püf noktaları



En çok kullandığımız mutfak gereçlerindendir, çaydanlık. Çaydanlık temizliği nasıl yapılır? çaydanlık temizlemenin püf noktaları nelerdir?


Çaydanlığınızda eğer kireç birikimi oluyorsa, içini yarısına kadar su doldurun iki yemek kaşığı dolusu limon tuzuyla kaynatın kireç kalmayacaktır. Çaydanlıklarda kimyasal temizleyiciler kullanmayın oldukça zararlı.
Çaydanliginizin içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatin.
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar,zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler.Bunu önlemek için en kolayı,içine bir parça kesme şeker koymaktır.

Related Posts

Çaydanlık temizlemenin püf noktaları
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
30.09.2010 10:37

Sirkeyi biliyor ve uyguluyordum ama, limon tuzu ilk defa duydum. Güzel bir bilgi. Paylaşım için teşekkürler.

Reply