21.09.2020

Pratik pizza poğaça tarifi

 Okulların açıldığı şu günlerde okula giden  gitmeyen çocuklarımız için pratik ve beslenme çantasına koyabileceğiniz tarif. Pratik pizza poğaça tarifi.

Coronavirüs şu yoğunlaştığı bir dönemde yüz yüze eğitim başladı okullarda kantinlerin açılmayacağı bir dönemde öğrenciler evlerinde annelerin hazırlayacağı beslenme çantalarında olacak olan pizza poğaca tarifi sizlerin çok kolay hazırlayacağı bir tarif.





PRATİK PİZZA POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler

2 su bardağı SÜT

1 su bardağı SIVI YAĞ

1 adet YAŞ MAYA

2 yemek kaşığı ŞEKER

1Tatlı kaşığı TUZ

2 YUMURTA

6 Bardak UN

Domates, sucuk, kaşar peyniri


Yapılışı

Yumurtaların sarısını beyazından ayıralım beyazını derin bir kaba koyalım 2 bardak ılık sütü de kaba koy yaş mayayı ekle yağıda ekle ardından tuz şekeride ekleyelim iyice çırpalım ardından azar azar unu ekleyin 2 yemek kaşığı un ekleme yapabilirsin istersenız. Bir saat kadar çırptığın şeyleri dinlendir ardından hamuru tepsiye beze şeklinde yaparak koy tepside de yaklaşık yarım saat kadar dinlendir. Üzerime yumurta sarısın sür domates suçuk yada kaşar yada hepsini koyabilirsin sosisde olur yani sevebileceğiniz şeyleri üzerine koyup fırına verin fırında 25 dakika kadar pişsin sonra sıcak sıcak servis edebilir ertesi günü çocuklarınızın beslenmesine koyabilrsiniz. Afiyet olsun 

Related Posts

Pratik pizza poğaça tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.