Eğer pirinçleri önceden ıslatıp bekletirseniz, pişerken daha az su çekerler.
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1/3 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı kızartma yağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1/3 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı kızartma yağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl yapılır
Patlıcanları yıkayıp, soyun ve tuzlu suya koyun.
Pirinçleri, akan su berraklaşana kadar yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp sıkın. İster uzun uzun, ister ortadan ikiye bölüp dilimleyerek kesin.
Kızgın yağa atıp kızartın. Çok yumuşamasına izin vermeyin çünkü daha pilavla pişecekler. Kızardıktan sonra bir havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Yağsız bir sahanda dolma fıstıklarını kokuları çıkana kadar kavurup kenara alın.
Pilav tenceresine tereyağını koyun, yanmaması için 3-4 damla zeytinyağı da ekleyin. Önce soğanları koyun ve kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları ekleyin. 2-3 dakika o şekilde kavurduktan sonra en son yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçler kavrulana kadar kontrollü ateşte kavurmaya devam edin.
Pirinçler kavrulduktan sonra baharatını, şekerini, tuzunu, fıstıklarını ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin, şöyle bir çevirip kenara alın.
Pilav tenceresini boşaltın. Dibine patlıcanları dizin, üzerine pirinç karışımını koyun ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler suyunu çekince ocağın altını kapatın, demlenmesi için en az 15 dakika verin ve sonra bir tabağa ters çevirerek patlıcanlı pilavı çıkarın.
kadinvekadin.net
Patlıcanlı pilav tarifi
4/
5
Oleh
Elifce