Bulgur köftesi tarifi...
Malzemeler
Malzemeler
- 1 çorba kâsesi ince bulgur
- 2 çorba kâsesi kaynar su
- 1 çorba kâsesine yakin un
- Tuz
- 250 g yoğurt
- 1-2 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 büyük boy soğan
- Yapılışı
Büyük bir tencereye su ve tuz konup kaynaması beklenir, kaynayan bu suyun içinde bulgur köfteleri suyun yüzeyine çıkana kadar pişirilir. Ortalama 6-7 dakika. Bu sırada yoğurtla bir cacık kıvamında ayranı hazırlanır, içine dövülmüş sarmısak konur, tuz eklenir. Diğer tarafta soğan piyazlık doğranır
Bir tavanın içinde yağ kızdırılıp içinde baharatlar ısıtılır ve bu yağın aşağı-yukarı yarısı bir kenara ayrılarak, başka bir tencerede içinde soğanlar oldurulur, diğer yarısı “ayranlı köftenin” üzerine dökülmek üzere bir kenara konur. Haşlanan bulgur köftelerinin yarısı süzülüp ayranın içine konur, kâselere bölünüp üzerine yakılmış yağ dökülerek soğuk olarak servis edilir. Geri kalan köfteler kavrulmuş soğan, yağ, baharat karışımının bulunduğu tencereye konup üzerine bir miktar köftelerin haşlama suyundan dökerek bir taşım kaynatılır ve sıcak olarak servis edilir.
habertürk
Bulgur köftesi tarifi
4/
5
Oleh
Elifce