Malzemeler
(4 kişilik)
50 g margarin
1 kg pırasa
12 adet pazı yaprağı
½ bardak kırmızı mercimek
Tuz Karabiber
2 kaşık nar ekşisi
1 yemek kaşığı şeker
6 bardak su
Hazırlanışı
Mercimek ve dilimlenmiş pırasayı 6 su bardağı suda haşlayın, blender'da püre haline getirip tencereye geri koyun, hafif ateşte margarin'i ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın. Pazı yapraklarını saplarından ayırıp ortadan kopartarak çorbaya ekleyin, 30 sn. ateşte tutun. Ateşten alın; içine nar ekşisi, tuz ve şeker karıştırıp servis yapın.
(4 kişilik)
50 g margarin
1 kg pırasa
12 adet pazı yaprağı
½ bardak kırmızı mercimek
Tuz Karabiber
2 kaşık nar ekşisi
1 yemek kaşığı şeker
6 bardak su
Hazırlanışı
Mercimek ve dilimlenmiş pırasayı 6 su bardağı suda haşlayın, blender'da püre haline getirip tencereye geri koyun, hafif ateşte margarin'i ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın. Pazı yapraklarını saplarından ayırıp ortadan kopartarak çorbaya ekleyin, 30 sn. ateşte tutun. Ateşten alın; içine nar ekşisi, tuz ve şeker karıştırıp servis yapın.
ekşili çorba tarifi
4/
5
Oleh
Elifce