2.02.2012

Alt üst böreği

Malzemeler:
750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle unu ekleyin.
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun.
Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.
İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın.
Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin.
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın.
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin.
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın.
İki hamuruda merdaneyle biraz açın.
Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin.
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin.
Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin.
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın.
Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin.
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Related Posts

Alt üst böreği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.