Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
- 150 gram kuru incir
100 gram kuru kayısı
100 gram tatlı badem
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram kuru üzüm
50 gram kuşüzümü
50 gram dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı gül suyu
Süslemek için:
Nar taneleri
Fındık
Kuş üzümü
Badem
Antepfıstığı
- YAPILIŞI
- BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3
- KAYNAK:SOFRAM.COM.TR
- KAYNAK:
Saray aşuresi tarifi
4/
5
Oleh
Elifce