Malzemeler:
1 adet soğan
½ su bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak
1 avuç domates kurusu
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
2 çorba kaşığı un
1 kg. Nohut (1 gün önceden
haşlanmış)
5 – 6 defne yaprağı
1 tutam tuz
1 tutam toz et bulyon
1 tutam nane
300 gr. Kavurma
3 adet domates
Hazırlanışı:
Soğanları ince ince doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağda iyice kavurun. Sarımsakları doğrayarak tencereye atın ve karıştırın. Domates kurularını doğrayın ve tencereye atın. Salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından unu ekleyin, karıştırdıktan sonra su koyun ve karıştırın. Nohutu tencereye ekleyerek karıştırın. Defne yaprakları, bir tutam tuz, toz et bulyon, nane ekleyin ve karıştırın. Kavurmayı küp küp doğradıktan sonra tencereye atın. Domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. 10 dakika kaynadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
Lezzetli bir tarif nohutlu kavurma
4/
5
Oleh
Elifce