Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine mayalandırma denir. İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır.
Maya çeşitleri Yaş Maya: Yapısında yüzde 70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır.
Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15dakika dinlendirilip una eklenir.
Aktif Kuru Maya: Yapısında yüzde 12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya dasıcak suda eritmek için idealdir.
Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15dakika dinlendirilip una eklenir.
İnstant Maya: Granül yapıya sahip İnstant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımda oldukça pratiktir.
Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır.
Blog sahipleri hürriyet bloglarınızı yarıştırıyor ve dereceye girenleri ödüllendiriyor ödüller ve ayrıntılı bilgi için tıklayın
Maya çeşitleri Yaş Maya: Yapısında yüzde 70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır.
Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15
Aktif Kuru Maya: Yapısında yüzde 12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da
Kullanım şekli: Maya, tuz, tozşeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15
İnstant Maya: Granül yapıya sahip İnstant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımda oldukça pratiktir.
Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır.
Blog sahipleri hürriyet bloglarınızı yarıştırıyor ve dereceye girenleri ödüllendiriyor ödüller ve ayrıntılı bilgi için tıklayın
Maya yapımının ve kullanımının püf noktaları!
4/
5
Oleh
Elifce