Çığırtma izmir yöresine ait bir yemek çeşidi bakalım beğenecekmisiniz
Malzemeler
tuz
sıvıyağ
sarımsak
domates
biber
patlıcan
Hazırlanma Şekli
patlıcanlar soyulur.saplarını koparmadan sadece fazla yerleri kesilir.daha sonra yukarıdan başlayarak aşağıya doğru etrafından dönerek kesilir.patlıcanlar bütün halde kızartılır.ardından biberler kızartılır.diğer tarafta domates ve sarımsaklar doğranarak karıştırılır.(bol sarımsaklı tercih edilmelidir)bu karışım daha önce kızarttığımız patlıcan ver biberlerin üzerine dökülerek 15 dakika pişirilir.
Malzemeler
tuz
sıvıyağ
sarımsak
domates
biber
patlıcan
Hazırlanma Şekli
patlıcanlar soyulur.saplarını koparmadan sadece fazla yerleri kesilir.daha sonra yukarıdan başlayarak aşağıya doğru etrafından dönerek kesilir.patlıcanlar bütün halde kızartılır.ardından biberler kızartılır.diğer tarafta domates ve sarımsaklar doğranarak karıştırılır.(bol sarımsaklı tercih edilmelidir)bu karışım daha önce kızarttığımız patlıcan ver biberlerin üzerine dökülerek 15 dakika pişirilir.
Çığırtma tarifi yöresel (izmir)
4/
5
Oleh
Elifce
1 yorum:
Tulis yorumetin olmaması sankı daha güzel olmuş arkadaşım.tam benlik yani.ellerine sağlık.sevgiler.
Reply