14 Haziran 2018 Perşembe

Kaygana tarifi

Daha çok karadeniz bölgesinde yapılan görünüşü krepe benzeyen kaygana nefis tadıyla kahvaltılarda özellikle pazar kahvaltınızda yiyebileceğiniz kaygana tarifi...




Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
  • tuz


Yapılışı
  • Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
  • Sonra yumurtaları ekleyin.
  • En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
  • Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
  • Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz 

Related Posts

Kaygana tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.