7 Aralık 2016 Çarşamba

Çikolotalı Aromatik puding tarifi

Çikolotalı aromatik puding tarifi....

Malzemeler
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek içinFrambuaz
Çikolatalı Aromatik Puding Yapılışı
Tereyağını derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.

Related Posts

Çikolotalı Aromatik puding tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.