22 Haziran 2016 Çarşamba

Mısır ve hardallı patates püresi

Mısır ve hardal ikilisinin patatesle uyumu her yemeğin yanına  yakışıyor.
Malzeme
  • 3 yemek kaşığ (100 gr) tereyağı
  • 2 kg taze patates
  • 1 dolu yemek kaşığı (50 gr) tane hardal
  • 7 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 tutam tuz
  • ¼  muskat rendesi
  • 1/2 su bardağı mısır
Tarif
Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup, sıcakken içine önce tereyağı ardından da sırasıyla süt, tane hardal, tuz ve muskat rendesini koyun, son olarak  taze otları ve mısırı da ekleyip son şeklini verin.

Related Posts

Mısır ve hardallı patates püresi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.