13 Temmuz 2015 Pazartesi

Peynirli gül böreği tarifi

Bu ramazan gününde size özel sahurda rahatlıkla yapabileceiniz peynirli gül böreği tarifi.

Enfes peynirli gül böreği tarifimizle sahur sofralarına sıcacık ve doyurucu bir lezzet hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:
 
3 yufka
250 gram ezilmiş  beyaz peynir
2 bardak  süt
1 yumurta
Yeteri kadar tereyağı
 
Yapılışı:
 
Sütü ve yumurtayı iyice çırpın.
 
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve sütlü yumurta karışımını yufkaya fırçayla sürün.
 
Geniş kısmına peyniri koyup arasına ufak bir parça tereyağı kesip koyun.
 
Rulo şeklinde sarın ve ardından yufkayı kendi etrafında dolayıp uç kısmı alt tarafa doğru sıkıştırın.
 
Tüm yufkalar bitene kadar aynı şekilde sarın.
 
Böreklerin üzerine kalan sütlü karışımı sürün. Ufak parça tereyağı koyup susam ve çörek otu serpin.
 
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Related Posts

Peynirli gül böreği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.