Sini köfte tarifi


İçli köfteyi bir de bu şekilde denemeye ne dersiniz? İşte içli köftenin en lezzetli hali; Sini köfte
Malzemeler
1,5 su bardağı ince bulgur
200 gr + 200 gr hiç yağsız çiğköftelik kıyma
4 adet soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı ceviz
tuz
sızma yağ
tereyağı
Yapılışı
Önce İçini hazırlamakta fayda var. İnce doğranmış 1 adet soğanınızı sızma yağda pembeleştirin.
Soğanlar pembeleşirken ince bulgurun üzerine bir tas kadar soğuk su ekleyip bekleyin.
iki ayrı kıymamız var birisi içi için diğeri ince bulgur ile karıştırmak için.
pembeleşen soğanlarımıza ilk grup kıymamızı ekleyebilir ve suyu çekilene kadar kavurun. iri iri kıyılan cevizlerimizide ekleyip tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber de katıp karıştırın ve bir kenarda dursun.
geriye kalan 3 adet soğanı soyun ve 4 eşit parçalara bölün.
Soguk su ile ıslattığınız bulgur soğan ve kıymayı büyük mutfak rondosunda bir güzel karıştırın.
Karışımı bir tepsiye alıp iyice yoğurun su ile ıslatarak yoğurabilirsiniz.
Tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.
Bende aliminyum tepsi yoktu borcamda yaptım ama teflon veya başka bir tepsiniz varsa hepsi uygun olabilir. Bulgur karışımını ikiye ayırın.
tepsinizi sızma veya tereyağı ile yağlayın.
Birinci bulgur karışımını bastırarak tepsiye yayın.
içine cevizli kıyma karışımınızı koyun.
üzerine parça parça kalan bulguru koyun.
elinizle iyice bastırın.
üzerine isterseniz tereyağı isterseniz sızma yağ gezdirin annem tereyağı sürüyor ben sızma yağ sürdüm.
fırına koymadan önce dilimledim. servis daha kolay oluyor.
200 derece ısınmış fırında 45-50 dakika pişirin.
haber7

0 yorum: