9.10.2013

Dürme Makarna tarifi.

Malzemeler:
250 gr çökelek
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 tutam tuz 
Aldığı kadar un
Yapılışı: Hamuru için aldığı kadar  unun üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ  ve 1 tutam tuz  atılıp azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamur küçük bezere  ayrılır ve un serpilerek açılıp 2 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Kare  hamurlar köşesinden başlanarak pipete sarılır. Pipetten çıkartılan makarnalar  temiz bir bezin üzerinde alınır ve kurumaya bırakılır. 

Kuruyan makarnalar tuzlu  kaynar suya atılıp haşlanır. Haşlanan makarnalar süzülüp sudan geçirilir. 

Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Makarnalar sunum tabağına araları çökelekle kaplanarak kat kat yerleştirilir. Son olarak kızgın tereyağı gezdirilir. Dürme Makarna servise hazırdır.
haber7

Related Posts

Dürme Makarna tarifi.
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.