3.09.2013

Oruk nasıl yapılır oruk tarifi

Malzemeler

1 kg yağsız, sinirsiz parça et
1 kg ince çekilmiş bulgur
2 başsoğan orta büyüklükte 
2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kırmızıpul biber
2 çaykaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
2 yemekkaşığı un

İç malzemesi:  800 gr kıyma (bir defa çekilmiş) 4 orta boy soğan 1,5 su bardağı yağ 2 çaykaşığı tuz 1 demet maydanoz 1 su bardağı kıyılmış ceviz 1 subardağı çam fıstığı 2 çay kaşığı yenibahar 1çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bulgur suyla yıkanır gibi ıslatılıp 1 saat bekletilir. Bulgur, soğan, tuz, biber ve kimyonla beraber kıyma makinesinde iki defa çekilir. Köftelik et, et öğütücüsünde krem haline getirilir. (Eskiden tahta tokmakla tahta dövülürdü.) 

Et kıyma makinesinde çekilenmalzemeye azar azar un da konularak iyice yoğurlur. Hazırlanan köftelikten yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak parmak yardımıyla ince oyulur, mekik şekli verilir.
Daha önce hazırlanan kıymalı iç buraya doldurulup ağzı kapatılır. Yağlanmış bir tepsiye dizilir. Orukların üstü yağlanıp sıcak fırına sürülür. Pişince sıcak sıcak servis yapılır. 

İçinin yapılışı: Kıyma derince bir tencereye konur ateş üzerine oturtulur; suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılır. Sonra ince kıyılmış soğan, yağ ve tuz kıymaya ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar ateş üzerinde bırakılır. Ateşten alınan kıymaya maydanoz, baharatlar ve ceviz karıştırılır.
haber7

Related Posts

Oruk nasıl yapılır oruk tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
3.09.2013 14:48

Çok güzel görünüyor

Reply