26.12.2012

Mardin güveci

Yöresel tadlarımızdan mardin güveci tarifi
Malzemeler:
1 kg patlıcan
500 kg koyun kuşbaşı
5 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Bu arada tavaya yağ konur ve ısınca et atılır, renk alacak kadar kavrulur. Sonra patlıcanlar sudan alınır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Güveç kabına et. Patlıcan iri doğranmış biber, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. En son üzerine halka şeklinde doğranmış domates dizilir. Güvecin kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirilir.
www.ozelyemekler.com

Related Posts

Mardin güveci
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.